Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering verzekert jouw nabestaanden tegen het risico van een sterk dalend inkomen en toenemende financiële lasten als gevolg van jouw overlijden. Het gaat hierbij niet om de kosten van de uitvaart. Daarvoor zorgt de uitvaartverzekering. Te denken valt aan de kosten om de hypotheek te betalen. De premie van de overlijdensrisicoverzekering is de afgelopen jaren sterk gedaald. 

 Lees meer over de uitvaartverzekering

Overlijdensrisicoverzekering: vreemde verzekering?
De overlijdensrisicoverzekering is een wat vreemde verzekering. Normaal gesproken sluit je een verzekering af voor een risico waarvan je niet zeker weet of het gaat gebeuren. Je gebruikt de autoverzekering bijvoorbeeld pas als je schade hebt. Maar, het staat vast dat jij ooit gaat overlijden.  

Bij een overlijdensrisicoverzekering verzeker je dan niet dát je komt te overlijden, maar je verzekert het moment waaróp je komt te overlijden. De verzekering keert op dat moment een vooraf afgesproken bedrag uit. Je kiest een looptijd voor de verzekering. Na die looptijd vervalt het recht op uitkering.

Verzekering tegen hoge kosten
Stel: je hebt nu samen met je partner een huis met een hypotheek van € 250.000. Je betaalt daarvoor € 825 per maand. Plotseling komt jouw partner te overlijden en moet je de woonlasten in je eentje dragen. Je wilt in zo’n geval niet op stel en sprong moeten verhuizen. De overlijdensrisicoverzekering keert in dat geval bijvoorbeeld de helft van de hypotheek uit (€ 125.000). Dit bedrag wordt op je schuld in mindering gebracht waardoor jouw lasten min of meer gelijk blijven.

Overlijdensrisicoverzekering en hypotheek
Vaak is het hebben van een overlijdensrisicoverzekering verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Veel mensen weten echter niet dat je je overlijdensrisicoverzekering gewoon ‘los’ kunt afsluiten bij een andere bank of verzekeraar. Dat scheelt al snel honderden euro’s.

Vraag via onderstaande formulier meer informatie aan over de mogelijkheden van een voordelige overlijdensrisicoverzekering.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

100% Hypotheken & 100% Verzekerd maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie