Geld lenen: 5 manieren

Geld lenen. Bijna iedereen doet het, bijvoorbeeld bij de aankoop van een huis. Maar ook voor andere aankopen kan tijdelijke extra financiële ruimte prettig zijn. Wel is het belangrijk dat je alle opties in dat geval naast elkaar zet.

Wil je de zekerheid dat jouw lening voordelig en verantwoord is? 

 Neem contact met ons op

1. Geld lenen bij de bank
Een lening aanvragen en afsluiten kan bij de bank. Iedere bank heeft bepaalde (acceptatie)voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat ze je lening toestaan. Vergelijk de rente die je voor de lening moet betalen ook met die van andere banken. Via de grootbanken (ABN AMRO, ING en Rabobank) is lenen vaak duurder dan via gespecialiseerde (online) kredietaanbieders. De moeite van het vergelijken waard.

2. Creditcard
Met een creditcard kun je aankopen doen die je later in termijnen kunt terugbetalen. De rente die je betaalt is vaak fors, tot wel 15%. En pas op: heb je geen ‘gespreid betalen faciliteit’ dan betaal je 2% boete van het openstaande bedrag, als je te laat je geld terugboekt op je creditcard.

3. Persoonlijke lening | Doorlopend krediet
Een persoonlijke lening, ook wel doorlopend krediet genoemd, is vergelijkbaar met rood staan. Wel kan de rente lager zijn. Er kunnen grote verschillen in de rente zitten, goed vergelijken is dus essentieel.

4. Rood staan
Rood staan op je doorlopende rekening, is ook een vorm van geld lenen. Eén op de vijf Nederlanders staat regelmatig rood. Rentepercentages hiervoor lopen op tot 10 á 15%. Zorg dus dat je niet te lang rood staat. En dat je niet onnodig rood staat: boek geld van je spaarrekening tijdig over naar je betaalrekening als je een hoge afschrijving verwacht.

5. Kredietje …
Snelgeldlenen, Saldodipje of Kredietje. Het zijn websites waar je snel een klein bedrag kunt lenen. Let hierbij goed op. De rentes die je betaalt, zijn hoog. Er zijn betere en goedkopere alternatieven mogelijk. 

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

100% Hypotheken & 100% Verzekerd maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie