Stille aftocht pechhulpdienst Route Mobiel

In 2004 ging pechhulpdienst Route Mobiel met veel bombarie de strijd aan met koploper ANWB. Route Mobiel beloofde een vergelijkbare pechhulp tegen lagere kosten. Route Mobiel heeft zich destijds goed in de kijker gespeeld met uitdagende campagnes. Zeventien jaar later verdwijnt het merk stilletjes van de markt. Wat zijn jouw opties als je wilt overstappen van pechhulpdienst?

Route Mobiel presenteerde zich in het begin als een uitdager van het gevestigde ANWB. Inclusief een huisstijl die leek op dat van de ANWB. Laatstgenoemde sleepte de nieuwkomer hiervoor voor de rechter.

Pechhulp of wegsleepservice?
In het begin ging Route Mobiel met eigen auto’s en monteurs op pad. Later werd overgegaan op een samenwerking met aangesloten garagebedrijven. Kon een auto niet gemaakt worden, dan werd deze naar een aangesloten garage gebracht voor reparatie. Voor ANWB reden om in de rechtszaal aan te kaarten dat het niet om vergelijkbare diensten ging. Route Mobiel werd daarbij afgeschilderd als een wegsleepservice in plaats van pechhulpdienst.

Stille aftocht Route Mobiel
Op het hoogtepunt wist Route Mobiel ongeveer een kwart miljoen klanten aan zich te binden. Ter vergelijking, de ANWB telde op 1 januari vorig jaar 4,6 miljoen leden. Het verschil is duidelijk, al hebben lang niet alle ANWB leden ook de Wegenwacht service afgesloten. Route Mobiel veranderde van eigenaar doordat Nationale Nederlanden de schadeverzekeringen van Reaal overneemt. De pechhulpdienst overleeft de overname niet nu de nieuwe eigenaar de stekker eruit trekt.

Pechhulp lastig product
Zo nu en dan komen er aanbieders die pechhulp toevoegen aan hun dienstenpakket. Allianz introduceerde bijvoorbeeld in 2016 een app waarmee je pechhulp kon oproepen. Ook deze dienst is vorig jaar stopgezet. Het blijkt lastig te zijn pechhulp rendabel te maken als het niet de hoofdzaak van een bedrijf is of wordt aangeboden in combinatie met een autoverzekering.

Waar kan je terecht voor pechhulp?
Een nieuw pechhulp pakket bij Route Mobiel afsluiten kan inmiddels niet meer. Als bestaande klant kan je nog tot de einddatum van je verzekeringscontract gebruik maken van de dienst. Tussentijds opzeggen is ook mogelijk.

Ben je nu klant bij Route Mobiel of zoek je een alternatief voor de ANWB? Controleer dan eerst of jouw autoverzekeraar pechhulp als aanvullende dekking biedt. Reken er wel op dat ook daarbij je auto eerder naar een garage in de buurt gaat. Koop je een relatief nieuwe auto bij de dealer, mogelijk kan je daar meteen pechhulp bij afnemen of hoort het bij de service voor een bepaalde periode. Daarnaast zijn er pechhulp aanbieders waar je geen abonnement voor hoeft af te sluiten. Je betaalt alleen als je daadwerkelijk pech heb. De kosten per pechgeval kunnen fors oplopen. Meer hierover lees je in dit eerdere artikel.  

Het was een dappere poging om koploper ANWB in de wielen te rijden. Toen het eigen wagenpark van Route Mobiel verdween, kreeg ANWB haar unieke concurrentievoordeel weer terug. Misschien was dat wel het begin van het einde.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

100% Hypotheken & 100% Verzekerd maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie